27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Göteborg Film Festival Prisma – programmet är här

Festivalen för alla unga filmälskare. I dag släpps programmet och biljetterna till Göteborg Film Festival Prisma som i år tar plats biograf Draken 22-26 oktober och på sju andra platser i Västra Götaland.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Festivalen för alla unga filmälskare. I dag släpps programmet och biljetterna till Göteborg Film Festival Prisma som i år tar plats biograf Draken 22-26 oktober och på sju andra platser i Västra Götaland. Invigningsfilm blir storfilmen Nelly Rapp – monsteragent i regi av Amanda Adolfsson och årets hederspristagare är Jan Lööf.

I år äger festivalen rum både fysiskt och digitalt på Göteborg Film Festivals streamingtjänst Draken Film. På biograferna blir det filmvisning hela dagarna, 27 filmer från 14 länder, men på Draken Film kommer besökaren kunna se både på film och ta del av vårt workshop-program. På Draken Film smygstartar vi Prisma redan den 19 oktober.

Göteborg Film Festival Prisma kommer genomföras med största respekt för den smittspridning som finns och de restriktioner som gäller. Därför kommer biografvisningar vara den enda fysiska aktiviteten och festivalens stora workshop-utbud, som är en viktig del i Prismas själ, får i år flytta till festivalens digitala plattform.

Köp biljetter här >>

Läs mer om Prisma här >>

Ladda ned hela festivalprogrammet här >>

Jan Lööf

Jan Lööf – Prismas hederspristagare 2020

Göteborg Film Festival Prismas hederspristagare 2020 är Jan Lööf. Jan Lööf är en av den moderna svenska barnkulturens förgrundsfigurer, som författare, serietecknare och musiker. Under Göteborg Film Festival Prisma lyfter vi fram filmskaparen Jan Lööf. 

– Med varm humor och svåröverträffad uppslagsrikedom har Jan Lööf i decennier gett en frijazzig detaljskärpa till den svenska barnkulturen. Som regissör, tecknare, skådespelare och musiker har han skapat oförglömliga figurer och halsbrytande historier. Skrotnisse och hans vänner, Felix och Tårtan har kittlat fantasin hos generationer av unga. Därför känns det fantastiskt att Jan Lööf tar emot vårt hederspris, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

Digitalt filmpass – Prisma online

Eftersom inte alla har möjlighet att se film på biograf har vi i år tagit fram Prismas digitala filmpass där besökarna får tillgång till filmer och workshops online. Med hjälp av Prismas inspirerande guider och spännande filmer kan besökaren anordna sin egen filmfestival hemma, på skolan eller på fritids.

Läs mer om Digitalt filmpass här >>

Bio Nordstan

Biograf Nordstan – gratis bio 

Göteborg Film Festival Prisma tar plats i Nordstan med vår fantastiska pop-up-biograf. Här kommer besökaren kunna se film gratis under hela festivalen. Tio av de senaste årens bästa barnfilmer står på visningsschemat.

Ladda ned filmprogrammet för Bio Nordstan här >>

Huvudsponsor för Göteborg Film Festival Prisma är Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Se samtliga finansiärer, sponsorer och partners till Göteborg Film Festival Prisma 2020 här.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.