27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Festivalen är igång!

Festivalen för unga filmälskare!

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Äntligen är festivalen igång! Det blir en fullspäckad filmfest med allt från Alfons Åberg-kalas till Harry Potter-maraton, spännande gäster, filmaktiviteter och berättelser från hela världen. 

Som vi alla längtat efter att ses på biograferna igen, och nu är det äntligen dags. Under Göteborg Film Festival Prisma visas 48 filmer från 17 länder, fulla av äventyr och fascinerande karaktärer. Under sex dagar får du chansen att möta bland annat den 12-åriga tyska astronauten Ulja, amerikanska vilda västern-hjälten Calamity och amerikanska sotarpojken Lubicchi. 

Prisma tar i år plats på Bio Roy, i Nordstan, på Hagabion i Göteborg och på sex andra ställen i Västra Götaland. Flera filmer ur Prismas program kommer även vara tillgängliga i hela Sverige genom festivalens digitala salong på Draken Film.

Köp biljetter till Prisma
Hela programmet finns att läsa här

Filmaktiviteter på Prisma Piazza – ett steg närmare skådespelardrömmen

Drömmer du om att bli skådespelare, vill du testa VR eller göra en egen film? Nu har du chansen på Prisma Piazza på Stadsbiblioteket. Och bäst av allt – det är helt gratis!

Läs mer om Prisma Piazza här

Se också klassiska Bergström-paketet

Vi hyllar i år Gunilla Bergström med Prismas hederpris och visar två klassiska och älskade kortfilmer efter hennes minst lika älskade böcker – Vad hände Alfons Åberg? och Bill och hemliga Bolla

Bergström-paketet visas som pyjamasbio så ta tillfället i akt och avnjut dessa klassiker med en god frukost i knät.

Köp biljetter till Bergström-paketet här

Alfons och Alicia
Kokobäng

Spännande gäster besöker Prisma

Göteborg Film Festival Prisma invigs ikväll ett stort Alfons Åberg-kalas. Det blir teatervisning, prisutdelning och sist men inte minst världspremiär av bokfilmen Aja baja, Alfons Åberg. Regissören Tomas Alfredson kommer att vara på plats för att svara på frågor. Därefter hyllar vi Gunilla Bergström som tilldelas Prismas hederpris postumt.

Prisma gästas även av Ina LindgrenTindy Laville och Olle Cardell från succéserien Kokobäng. De är kända för att ha varit med i den mest streamade TV-serien på SVT Barn och kommer att svara på frågor och uppträda med några av låtarna från Kokobängs låtskatt. 

Dessutom kommer Alicia Otterud och Alfons Luc Person på besök. De är båda aktuella i TV-serien Up4Noise på SVT Barn och kommer berätta om hur deras resa sett ut tills de hamnade där de är idag. Men de kommer även ge tips på vad man ska tänka på för att nå sina drömmar.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.