26–31 okt, 2022
Besökare
Bransch

Nelly Rapp – Monsteragent inviger Göteborg Film Festival Prisma

Göteborg Film Festival Prisma kommer gå av stapeln 22-26 oktober på Draken och Bio Roy i Göteborg men även på flera andra ställen i regionen. Prisma blir i år även till stor del en digital festival med filmer och workshops tillgängliga online i hela Sverige.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Den 22 oktober startar barn- och ungdomsfilmfestivalen Göteborg Film Festival Prisma och idag har vi det stora nöjet att meddela att årets invigningsfilm blir höstens stora familjefilm: Nelly Rapp – Monsteragent.

Nelly Rapp – Monsteragent är Sveriges första monsterfilm och ett fantastiskt familjeäventyr som verkligen gör Martin Widmarks älskade böcker om Nelly Rapp rättvisa. Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Snart omgiven av vampyrer, spöken och varulvar dras Nelly in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. Nelly Rapp – Monsteragent är en svensk storfilm för hela familjen späckad med humor, allvar och kusligheter. Smink, mask, foto, effekter och miljöer håller toppklass och i huvudrollen imponerar Matilda Gross – flankerad av Johan Rheborg, Marianne Mörck och Björn Gustafsson i färgstarka biroller. Nelly Rapp – Monsteragent är regisserad av Amanda Adolfsson med manus av Sofie Forsman.

Göteborg Film Festival Prisma kommer att gå av stapeln 22-26 oktober på biograf Draken i Göteborg men även på sex andra ställen i Västra Götaland. Prisma blir i år även till stor del en digital festival med filmer och workshops tillgängliga online i hela Sverige. Det fullständiga programmet för Göteborg Film Festival Prisma släpps den 25 september.

– Det är tuffa tider för filmfestivaler och filmskapare i hela världen. Men ur utmaningar skapas nya möjligheter och vi är därför väldigt glada att kunna presentera Göteborg Film Festival Prisma 2020 som inte enbart blir en fysisk festival på hela sju orter utan även kommer erbjuda ett helt unikt digitalt program när vi flyttar in med filmer och workshops i vårt egna Prismauniversum på streamingtjänsten Draken Film. På så vis kan vi nå unga filmälskare från hela Sverige och hoppas aktivera fritidshem och familjer under sina höstlov när så mycket andra aktiviteter behövs ställas in, säger Mirja Wester, VD, Göteborg Film Festival.

Huvudsponsor för Göteborg Film Festival Prisma är Länsförsäkringar.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen