27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Filmfestival i klassrummet

Köp Prismas digitala filmpass och arrangera en egen filmfestival på skolan, fritids eller förskolan

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Skapa filmfestival på skolan med Prismas digitala filmpass!

Eftersom alla inte har möjlighet att ta sig till biografen har vi i år tagit fram Prismas digitala filmpass där du får tillgång till flera filmer online. Prismas digitala filmfestival för skolor pågår 27, 28, 29 oktober 2021 på drakenfilm.se 

Du som är kultursamordnare kan köpa så många digitala filmpass du vill. Är du en enskild pedagog som vill beställa går det också jättebra. Fyll i anmälningsformuläret med vilka adresser du vill att vi ska skapa ett konto till. Varje pass (”adress”) kostar 200 kr. Var gärna ute i god tid.

Ett pass gäller för en (1) pedagog och innehåller institutionella rättigheter så att filmerna kan visas i klassrummet eller på fritids. Pris 200 kr/st. Skall hela skolan vara med på filmfestivalen räcker det alltså inte att köpa ett pass till hela skolan utan passet motsvarar en lärares undervisning och de elever den möter till vardags. 

Tekniska krav

För att kunna använda Prismas digitala filmpass räcker det att du har en vanlig dator eller surfplatta med internetuppkoppling. Prismas digitala filmpass är kompatibelt med Apple TV och Chromecast. 

Digitalt filmpass till privatperson

drakenfilm.se finns möjlighet att köpa digitalt filmpass för privatpersoner. Passet för privatpersoner innehåller inte de nödvändiga institutionella rättigheterna som krävs för att få visa filmerna i klassrummet.

Om oss

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för unga filmälskare och arrangeras av Göteborg Film Festival som är Nordens största organisation för filmfestivaler. Draken Film är Sveriges ledande streamingtjänst för kvalitetsfilm och drivs av Göteborg Film Festival. Draken Film är plattform för Primas digitala filmpass. Göteborg Film Festival bedriver också en stor filmpedagogisk verksamhet. Kontakta erika.olsson@goteborgfilmfestival.se om du vill veta mer om den.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.