27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Programmet för Göteborg Film Festival Prisma är här

29 filmer från 22 länder, pyjamasvisningar, fredagsrys, en stjärnspäckad gästlista och gratis filmaktiviteter!

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Nu är programmet här för den allra första Göteborg Film Festival Prisma som tar plats på Avenyn 24-28 oktober. Invigningsfilm blir storfilmen Förfärliga Snömannen och bland gästerna som besöker festivalen finns bland annat Georg Riedel som är Prismas hederspristagare.

Under Göteborg Film Festival Prisma visas 29 filmer från 22 länder. Det blir roliga, spännande och fascinerande filmer om allt från hungriga zombies till unga klimataktivister. Maronas fantastiska saga av rumänska auteuren Anca Damian, dokumentären Youth Unstoppable om Greta Thunbergs föregångare och prisade tyska publikfavoriten Rocca förändrar världen är bara några filmer som ingår i det späckade programmet. Det blir dessutom världspremiär för Arne Alligator och Snipp, Snapp, Snut och Tråkmånsarna.

– Mixen i filmprogrammet känns perfekt. Animerat samsas med dokumentärt och klassiker med världspremiärer. Det finns något att hitta för alla åldrar och smaker. Vi längtar efter att få välkomna alla unga besökare och få göra om Avenyn till ett festivalområde för barn- och ungdomskultur, säger Erika Olsson, projektledare, Göteborg Film Festival Prisma.

Köp biljetter här
Ladda ner hela programmet

Stjärnspäckad gästlista

Dessutom blir det pyjamasvisningar, fredagsrys och besök av en av Sveriges populäraste barnboksförfattare: Martin Widmark (Nelly Rapp, LasseMajas Detektivbyrå). Festivalen besöks också av bland andra skådespelaren Frank Dorsin, influencern Nathalie ”Nattid” Danielsson och flera skådespelare från SVT-serien Klassen.

Årets hedersgäst och mottagare av Göteborg Film Festival Prismas hederspris är kompositören Georg Riedel som bland annat tonsatt många av Astrid Lindgrens verk. Till hans låtskatt hör Lille Katt, Sjörövar-Fabbe och Idas sommarvisa.

Prisma Piazza – gratis filmaktiviteter

En stor och viktig del av Göteborg Film Festival Prisma är möjligheten för alla att lära sig mer om filmskapande. På filmaktivitetsområdet Prisma Piazza i utställningshallen på Stadsbiblioteket kommer det finnas mängder av olika filmaktiviteter att prova på. Och allt är gratis.

Läs mer om alla aktiviteter under Prisma

Huvudsponsor för Göteborg Film Festival Prisma är Länsförsäkringar.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.