26–31 okt, 2022
Besökare
Bransch

Festivalen för unga filmälskare

47:e festivalen
26 Jan -
4 Feb, 2024

2023 års festival är verkligen en fullspäckad filmfest, där hela familjen får möjlighet att möta spännande berättelser från hela världen. Efter att familjen Knyckertz inviger festivalen kommer vi bland annat kunna hänföras av segelflygning, träffa en glödande pojke och lära oss allt om mask och smink av två Oscarsnominerade hedersgäster.

Köp biljetter här!

Ladda ned hela programmet till Göteborg Film Festival Prisma 2023

Tema: Anime

I år är det skräcktema på Prisma. Under tre dagar fyller vi Hagabion med läskiga filmer och rysliga upptåg. Här får du möjligheten att animera din egen skräckfilm, skapa din egen skräckfilmsaffisch eller hälsa på i läskiga labbråttans labb. Och i samband med att årets hedersgäst Tina Mackic tar emot sin utmärkelse kommer vi få besök av en alldeles särskilt busig, ganska läskig och otroligt älskad figur: Sommarskuggan.

Bild ur Blue Thermal.

Invigning på Avenyn

På Bio Roy inviger vi festivalen med premiären av Knyckertz och snutjakten den 25 oktober. Ta på dig kalasbyxan eller bästa gå bort-kostymen och skrid nedför röda mattan. Bli fotad av paparazzis innan du fångar upp snacks och dricka och tar dig in i salongen för invigningsceremoni innan invigningsfilmen rullar igång.

Festivalområde Hagabion

På Hagabion visar vi film torsdag till måndag i två salonger. Här hittar du också Prisma Piazza med gratis filmaktiviteter i två våningar. Passa på att kika in före eller efter du ska gå på bio. I år går aktiviteterna lite i japansk anda med anledning av vårt fokus på anime. Missa inte heller Prismas Kiosk med godis och snacks.

Pyjamasvisningar

Alla knattars favorit. När det är Pyjamasbio har man inte på sig vanliga kläder, utan man får gå till biografen precis som man vaknade! Ditt gosedjur går gratis och får en egen biljett när ni kommer till foajén.

Frukostpåse ingår i biljetten på Hagabion och innehåller en ostmacka, dricka och en överraskning. Kaffe ingår för vuxna. Anmäl allergier på info@goteborgfilmfestival.se, ange vilken visning det gäller.

Tony2
Bild från Tony, Shelly and the Magic Light.

Biograf Nordstan

Alla visningar i Nordstan är gratis, ingen förbokning krävs. Biljetter hämtas ut 30 minuter innan respektive visning. En nyhet för i år är att vi också presenterar Barnvagnsbio för föräldrar med spädbarn. Biograf Nordstan håller öppet 25–30 oktober och i år hittar du biografen till vänster om hissarna till parkeringsdäcket, på Spannmålsgatan.

Hela tablån för Biograf Nordstan

Filmaktiviteter på Prisma Piazza

Vill du lära dig animation, testa VR eller sjunga filmkaraoke? På Prisma Piazza på Hagabion hittar du filmaktiviteter att prova på. Drop-in och kostar inte en krona.

Visningar på biograf utanför Göteborg

Biljetter till visningar på övriga biografer i Västra Götaland säljs via respektive biograf. För mer info, se våra Festivalplatser.

Utforska alla filmerna i programmet

Köp dina biljetter här

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen