27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Filmfestivalen för alla barn och unga

27 oktober - 1 november 2021

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för alla barn och unga. Under året som har gått har vi sökt med ljus och lykta efter de bästa filmerna från hela världen för barn och unga och nu kan du se dom under sex dagar i anslutning till höstlovet. I år kan du gå på bio på Bio Roy, i Nordstan och på Hagabion i Göteborg. I Västra Götalandsregionen kan du besöka Prisma på Kulturhuset Blå Stället i Angered, Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn, Kulturhuset Hav & Land i Hunnebostrand, Odéon Bio & Teater i Bengtsfors, Mölnlycke Bio i Mölnlycke och på härliga Palladium i Alingsås.

Ladda ned hela programmet till Göteborg Film Festival Prisma 2021 

Prisma på biograf

Den 27 oktober klockan 17.00 öppnar vi upp portarna till Göteborg Film Festival Prisma. Och finns det något bättre sätt än att börja filmfestivalen med ett hejdundrande Alfons Åberg-kalas?

Det blir ballonger, fiskedamm, teater från Alfons Åberg Kulturhus och prisutdelning. Men det bästa av allt är att du även kommer att bli en av de allra första i världen att få en förhandstitt av den rykande färska bokfilmen Aja baja, Alfons Åberg.

En kväll du helt enkelt inte får missa!

Festivalområde Avenyn

På Bio Roy premiärvisar vi under hela festivalen de bästa barn- och ungdomsfilmerna från världens filmfestivaler från året som gått. Passa på att besöka Prisma Piazza – vårt stora filmaktivitetsområde i Stadsbibliotektets utställningshall och missa inte våra gäster på Trappscenen på Stadsbiblioteket.

Festivalområde Hagabion

På Hagabion kan du ta del av vårt Harry Potter-maraton under lördag, söndag och måndag.
Se filmerna, spana in den magiska menyn i restaurangen och gå på en trolldomslektion på Prismas egna Hogwarts.

Biograf Nordstan

Den 22-31 oktober tar Göteborg Film Festival Prisma plats i Nordstan i vår fabulösa popup-biograf. Här kan du se på film gratis under hela festivalen. Vet du förresten att det under årens lopp har legat flera biografer i just Nordstan? Biografen öppnar 30 minuter innan första visning. Biljetter hämtas ut 30 minuter innan respektive visning. Ingen förbokning krävs.

Pyjamasvisningar

Alla knattars favoritkoncept Pyjamasvisningar hittar du lördag, söndag och måndag på Bio Roy. Ta på dig din bästa pyjamas och ta med ditt gäng ner till biografen utan att ens byta om! Ditt gosedjur går såklart gratis och får en egen biljett när ni kommer till foajén. Frukostpåse ingår i biljetten på Bio Roy och. Innehåller en ostmacka, dricka och en överraskning. Kaffe ingår för vuxna. Anmäl allergier på info@goteborgfilmfestival.se Ange vilken visning det gäller.

Bild från Calamity
Bild från Calamity

Prismas digitala filmpass

Den 27 oktober till den 1 november har du tillgång till Prisma online om du köper Prismas digitala filmpass. Med filmpasset kan du lära dig om allt från hur man skapar ett festivalprogram till hur du trickfilmar. Med våra inspirerande guider kan du skapa din egen filmfestival hemma eller i skolan med workshops och filmer.

Digitalt filmpass till privatperson

På Draken Film finns det möjlighet att köpa digitalt filmpass för privatpersoner från den 27 oktober. Pris 69 kr. Du köper ditt digitala filmpass på vår programsida

Digitalt filmpass till skola och förskola

Du som är lärare eller kultursamordnare kan köpa så många digitala filmpass du vill. Du får då koder som du kan distribuera till pedagoger i kommunen. Ett pass gäller för en pedagog/klass och innehåller institutionella rättigheter så att filmerna kan visas i klassrummet eller på fritids. Pris 200 kr. Läs mer och anmäl dig här

Upptäck alla filmerna i programmet

Boka dina biljetter här

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.