26–31 okt, 2022
Besökare
Industry

Om Prisma

Festivalen för unga filmälskare.

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

Göteborg Film Festival Prisma är festivalen för unga filmälskare. Festivalen är en långsiktig satsning för att sprida värdefull film från hela världen till unga, locka unga till biografen samt inspirera till eget filmskapande. Det är också ett roligt arrangemang och en helhetsupplevelse med olika format, gäster och upplevelser.

2023 års festival äger rum den 25-30 oktober.

Prisma visar filmer som annars aldrig skulle nå en publik i Sverige, och sänker trösklarna för publiken genom gratis filmworkshops i exempelvis animation, manusförfattande och skådespeleri där erfarna filmpedagoger inspirerar de unga till att utveckla sitt eget filmskapande. Festivalen gästas av regissörer, författare, skådespelare och youtubers som möter publiken i samtal, workshops och i anslutning till visningarna.

I Nordstan byggs Bio Nordstan upp och visar gratis film under hela festivalen och på Prisma Piazza kan man prova på aktiviteter och delta i olika filmworkshops.

Alla filmer som inte har svenskt tal har svensk undertext. Flera av filmerna syntolkas och det finns även möjlighet för uppläsning av textremsa i hörlurar.

Om namnet Göteborg Film Festival Prisma

– En prisma samlar, bryter och sprider ljus i regnbågens alla färger. Vi tycker det är en stark symbol både för filmen i sig och för den mångfald vi tycker är extremt viktig att erbjuda barn och unga på filmområdet. Idag växer barn upp i en komplex och global värld, samtidigt som filmutbudet är otroligt begränsat och likriktat. Göteborg Film Festival Prisma breddar berättelsen om världen vi lever i och stärker barns egen röst, kreativitet och förmåga till källkritik, säger Jonas Holmberg.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen