27 okt - 1 nov, 2021
Besökare
Bransch

Om Prisma

Filmfestivalen för unga filmälskare.

46:e festivalen
27 Jan -
5 Feb, 2023

Göteborg Film Festival Prisma är filmfestivalen för unga filmälskare. Festivalen planeras med hjälp av en ung referensgrupp och är en långsiktig satsning för att sprida värdefull film från hela världen till unga, locka unga till biografen samt inspirera till eget filmskapande. Det är också ett roligt arrangemang och en helhetsupplevelse med olika format, gäster och upplevelser.

Nästa festival äger rum den 26-31 oktober 2022. Programmet släpps den 27 september.

Prisma visar filmer som annars aldrig skulle nå en publik i Sverige, och sänker trösklarna för publiken genom gratis filmworkshops i exempelvis animation, manusförfattande och skådespeleri där erfarna filmpedagoger inspirerar de unga till att utveckla sitt eget filmskapande. Festivalen gästas av regissörer, författare, skådespelare och youtubers som möter publiken i samtal, workshops och i anslutning till visningarna.

I Nordstan byggs Biograf Nordstan upp och visar gratis film under hela festivalen och på Prisma Piazza kan man prova på aktiviteter och delta i olika filmworkshops.

Alla filmer som inte har svenskt tal har svensk undertext. Flera av filmerna syntolkas och det finns även möjlighet för uppläsning av textremsa i hörlurar.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen

Thank you!
Something went wrong, please check that you provided a working e-mail address.