26–31 okt, 2022
Besökare
Industry

Hederspristagare 2023: Eva von Bahr och Love Larson

48:e festivalen
24 Jan -
2 Feb, 2025

2023 års hederspris på Göteborg Film Festival Prisma tilldelas Eva von Bahr och Love Larson.

Med tre Oscarsnomineringar (DuneEn man som heter Ove och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann) bakom sig är Eva von Bahr och Love Larson två av världens mest erkända maskdesigners med mängder av internationella prestigeuppdrag. Men de har också varit ständigt närvarande i samtida svensk barnfilm, och har skapat unika uttryck för modiga vikingar, dansande grönsaker, rundlagda direktörer och en lång kavalkad av monster, spöken och vampyrer. Genom sin detaljrika och fantasifulla maskkonst har Eva von Bahr och Love Larson öppnat dörrar till fantastiska filmiska världar.

– Det känns fantastiskt roligt att välkomna Eva von Bahr och Love Larson som hederspristagare. I decennier har de skänkt färg, form och personlighet till en uppsjö av filmkaraktärer. Utan dem hade den svenska barnfilmen varit en betydligt mer jämngrå historia, säger Jonas Holmberg, konstnärlig ledare, Göteborg Film Festival.

– Vi känner oss otroligt hedrade att få ett pris på en av de viktigaste filmfestivalerna som bidrar till att en ny generation upptäcker filmens magiska värld, säger Eva von Bahr och Love Larson.

Visningen av parets senaste film Nelly Rapp – dödens spegel inleds med en ceremoni där von Bahr och Larson tilldelas hederspriset. Under Göteborg Film Festival Prisma visas även Krakel Spektakel, och så får besökarna möjlighet att träffa von Bahr och Larson och ta del av hemligheterna bakom parets fantastiska kreationer under en speciell programpunkt.

Få vårt nyhetsbrev

Vi delar aldrig din e-post med någon och du kan när som helst avbryta prenumerationen